Vajdaság
Fejsztámer Róbert: A közbiztonság elsődleges fontosságú
Betűméret:             

A rendőrség négy személyt vett őrizetbe, akik a gyanú szerint az év eleje óta több minősített lopást követtek el Horgos területén, közölte vasárnap a szerbiai belügyminisztérium. A bejelentésre mindössze két és fél nappal azután került sor, hogy a helyiek a Vajdasági Magyar Szövetség csütörtök esti, magyarkanizsai lakossági fórumán felhívták dr. Pásztor Bálint pártelnök figyelmét a problémára.

Egy évtizeddel ezelőtt komoly problémát jelentettek a sorozatos betörések Horgoson. Nem volt olyan éjszaka, hogy valamelyik utcában nem történt volna ilyen bűncselekmény. 2015-ben azután érkeztek a migránsok, s a bűnözői csoportoknak jobb üzletet jelentett az, hogy valamilyen formában kapcsolódtak az embercsempészethez. Mára eltűntek a migránsok Horgos környékéről, de újra kezdődtek a lopások és betörések.

A VMSZ lakossági fórumán a horgosi Vass Zoltán, a községi tanács tagja kért segítséget Pásztor Bálinttól. Elmondta, hogy az egyik egykori magtár épületéről az összes fémet ellopták, kidöntik és elviszik a közlekedési táblákat, de a betörések is újra kezdődtek, aminek elejét kellene venni, hisz nagyjából tudni lehet, kik azok, akik ezen bűncselekményeket elkövetik. A horgosiak intézkedéseket kérnek, hogy ne váljon ismét élhetetlenné a településen az élet, hangsúlyozta Vass Zoltán.

Dr. Pásztor Bálint válaszában megígérte, hogy beszélni fog Ivica Dačić belügyminiszterrel.

Péntek reggel Vass Zoltán Horgos közösségi oldalán közölte, hogy az ülés után nem sokkal “Pásztor Elnök Úr vissza is jelzett, hogy még csütörtök este telefonon egyeztetett a belügyminiszterrel és kérte a közbiztonság helyreállítását Horgoson.”

Pásztor Bálint és Ivica Dačić telefonos egyeztetése után rendőrségi akciók történtek a településen. A rendőrségi közlemény szerint a 26, 19, 31 és 34 éves gyanúsítottaknál tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták azokat a szerszámokat, amelyekről feltételezhető, hogy ezeket használták a bűncselekmények elkövetése során. A 31 éves gyanúsítottnál kábítószert is találtak.

Hétfő reggel a horgosi általános iskolába látogatott Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester. Sajtótájékoztatója elején erre a rendőrségi akcióra is reagált:

“Köszönve a VMSZ hathatós politizálásának és dr. Pásztor Bálint elnökúr négy nappal ezelőtti beavatkozására, sikerült a közbiztonságot is rendbe rakni. A határhelyzettel és a migránshelyzettel is csak a VMSZ foglalkozott, s úgy látszik, hogy ezekkel a témákkal továbbra is csak mi fogunk foglalkozni” - mondta Horgoson a magyarkanizsai polgármester.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Itt
2024. MÁJUS 20. [ 17:40 ]

Itt a probléma. A közbiztonság egy alap kellene hogy legyen. A normális élet része. Nem úgy, hogy a horgosi megkéri a szabadkait, aki megkéri a belgrádit és akkor kijönnek fülönfogni. No és mikor történik mindez? Akkor, amikor a migránstakarítás is, választás előtt. Valakik pedig dicsekednek az egésszel. Gyerekek, gyomorforgató az egész.


Titel volt a díszvendég Szarvason - illusztráció
2024. JÚNIUS 30.
[ 19:36 ]
Erősödj meg, hogy mások támasza lehess címmel tart egynapos akkreditált szakmai továbbképzést a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ június 27-én, csütörtökön Magyarkanizsán, az említett intézmény épületében. A képzés 9 órakor kezdődik. A szakmai továbbképzést a Vajdasági...
2024. JÚNIUS 26.
[ 16:05 ]
Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke ma fogadta Tanja Miščević európai integrációs minisztert, a Szerb Köztársaság európai integrációs folyamatának fontosságáról és a csatlakozási folyamattal kapcsolatos aktuális kérdésekről tárgyalt vele. Miščević tájékoztatta Juhászt a reformmenetrend...
2024. JÚNIUS 26.
[ 15:12 ]
A következő két hónapban a diákok és az egyetemisták kedvezményes áron vásárolhatják meg a városi közlekedési vállalat havi buszjegyeit, közölte a Subotica-trans vállalat. A diákok és az egyetemisták számára a kedvezményes havi bérlet a tömegközlekedési járműveken júliusban és augusztusban is 1.200 dinárba...
2024. JÚNIUS 26.
[ 14:44 ]
Beolvasás folyamatban